Глобальний IT-збій 19.07.2024

У п’ятницю 19 липня стався глобальний ІТ-збій програмного забезпечення компанії з кібербезпеки CrowdStrike Holdings Inc. Компанія пропонує захист хмарних робочих навантажень, безпеку кінцевих точок, аналіз загроз та послуги з реагування на кібератаки. Але, як виявилось вони теж вразливі.

Нещодавнє оновлення CrowdStrike стало причиною виникнення багатьох збоїв з "синім екраном смерті на комп'ютерах з Windows. Ця критична помилка призвела до того, що комп'ютери стали непридатними для використання фактично паралізувавши роботу незліченної кількості підприємств у всьому світі.

Через ці збої у багатьох країнах, зокрема в Угорщині, Німеччині, США, Нідерландах, Іспанії та Індії, виникли складнощі із авіасполученням, аеропорти та авіакомпанії по всьому світу повідомляли про затримки і скасування рейсів, деякі - переходили на ручну реєстрацію.

З усього світу повідомлялося про зброї мереж у ЗМІ, банках та інших фінансових установах, державних установах. Також складнощі спостерігалися і у роботі екстрених та медичних служб у низці країн. Було сповільнено роботу оргкомітету Олімпіади-2024 в Парижі.

Експерти з кібербезпеки вважають, що саме оновлення могло містити помилку, яка конфліктувала із системами Windows.

українська
english