FLiRT is already in Ukraine

В Україні відбувається стрімке збільшення кількості випадків захворювання на коронавірус внаслідок появи нового штаму, якому було присвоєно назву FLiRT. Цей штам є більш заразним та має вищу здатність уникати імунної відповіді організму.

Симптоми, пов’язані з варіантами FLiRT, схожі з симптомами попередніх штамів, включно з болем у горлі, кашлем і ломотою в тілі. Крім того, можливий розвиток шлунково-кишкових розладів, таких як діарея або нудота, однак це трапляється нечасто.

Люди, які входять до групи ризику – це люди похилого, особи з наявними хронічними захворюваннями, особи, які перенесли онкологічні захворювання, а також особи з ослабленою імунною системою. Діти також можуть інфікуватися коронавірусом, проте в більшості випадків хвороба у них протікає у відносно легшій формі.

З метою профілактики зараження важливо: ретельно мити руки, активно користуватися антисептичними засобами та дотримуватися рекомендацій з особистої безпеки.

Також, важливо пам'ятати, що вакцинація продовжує залишатися ефективним засобом протидії цьому вірусу, а з полісом медичного страхування ви почуватиметесь фінансово захищеними, навіть якщо щеплення не спрацює!

українська
english